Theorieboeken Camper rijbewijs C1


U heeft een camper of een lichte vrachtauto of bestelauto. Zolang de toegestane maximum massa kleiner is dan 3500 kg heeft u alleen een rijbewijs B nodig.

Wilt u een zwaardere camper/vrachtauto besturen, maar word u geen beroepschauffeur dan is rijbewijs C1 (camperrijbewijs) ideaal voor u. Voorwaarde is wel dat de toegestane maximum massa ligt tussen 3500 kg en 7500 kg. Ook mag u niet meer dan 8 passagiers kunnen vervoeren. Natuurlijk mag u eventueel een aanhanger trekken met deze vrachtauto/camper. De aanhangwagen mag niet zwaarder wegen dan 750 kg. Weegt de aanhangwagen meer, dan heeft u rijbewijs C1E nodig.
Examens
Voor camperrijbewijs C1 moet u minimaal 18 jaar zijn en in het bezit zijn van rijbewijs B. Om het camperrijbewijs C1 te halen moet u twee theorie-examens en een praktijk-examen afleggen. Ook dient u zicht medisch laten keuren door een arts.
De theorie is minder moeilijk dan voor de beroepschauffeur en het rijden in een lichter en kleinere vrachtwagen is ook eenvoudiger. Verschil is dat bij het rijbewijstraject de beroepsvaardigheden ontbreken (bijvoorbeeld kennis vergunningen, basiskennis techniek (hoe werkt een motor) en laden/lossen).

Voordat u met de praktijk begint moet u eerst 2 schriftelijke theorie-examen afleggen in de volgende vakken :

RV1
onderdeel verkeer 25 vragen
onderdeel techniek light 15 vragen

R2C wegvervoer administatie 40 vragen

Studieboeken
Het complete studiepakket bevat alle lesstof en oefenvragen die je nodig hebt als voorbereiding op het CBR/CCV theorie-examens groot rijbewijs. De set bestaat uit 3 theorieboeken en 3 vragenboeken.
In onze studieboeken geven wij op een duidelijke manier aan wat een beroepschauffeur in opleiding wel moet weten maar een bestuurder die alleen het rijbewijstraject doet niet hoeft te weten. Alle examenonderwerpen worden in begrijpelijk taal en rijk voorzien van illustraties toegelicht. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met studievragen. Daarnaast kunt u met onze examentrainingen eenvoudig voorbereiden op het succesvol afleggen van de theorie-examens. Ook hier wordt het verschil aangegeven tussen de vakbekwaamheid (beroepschauffeur) en het rijbewijstraject.
Camper rijbewijs

Camper rijbewijsCompleet pakket
Euro 130.00Aantal